INZERCE
Zdroj: RitaE from Pixaby
Gulášová polévka
Recept na tradiční gulášovou polévku s bramborami a paprikou.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g hovězího masa
- 2 Lžíce sádla
- 2 kus cibule
- 3 Karafiáty česneku
- 1 kus paprika
- 3 brambory střední velikosti
- 1 Lžíce sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Nejdříve si připravíme všechny potřebné ingredience. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy.
2. Krok
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
3. Krok
Papriku a brambory omyjeme a nakrájíme na kousky.
4. Krok
V hrnci zahřejeme sádlo a na něm orestujeme cibuli, dokud není zlatohnědá. Pak přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a podusíme, dokud není maso měkké. Pozor, aby nám maso nepřipalo!
5. Krok
Poté přidáme česnek, papriku, brambory, sladkou papriku a kmín. Promícháme, přilijeme vodu tak, aby všechny ingredience byly ponořené, a necháme povařit na mírném ohni asi hodinu a půl. Během vaření občas polévku promíchejte a případně dolijte vodu, aby nám nevyvářela.