INZERCE

Guacamole

Tato avokádová pomazánka je výborný recept nejen k snídani. Nejlepší guacamole pocházející z Mexika nastartuje váš den zdravě a chutně.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 zralá avokáda Přidáno do
  • 14 čajové lžičky soli další podle chuti Přidáno do
  • 1 Lžíce čerstvé limetkové nebo citronové šťávy Přidáno do
  • 2 Lžíce až mleté červené cibule nebo na tenká kolečka nakrájené zelené cibule Přidáno do
  • 1 chilli papričky serrano nebo jalapeño zbavené stonku semínek mleté Přidáno do
  • 2 Lžíce koriandru listy a jemné stonky nadrobno nasekané Přidáno do
  • špetka čerstvě mletého černého pepře Přidáno do
  • 12 zralého rajčete nakrájeného na kousky nepovinné Přidáno do
  • plátky červené ředkvičky na ozdobu nepovinné Přidáno do
  • Tortilla chipsy k podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Avokádo rozkrojte na polovinu. Vyjměte pecku. Tupým nožem vydlabejte vnitřek avokáda a lžící vydlabejte dužinu (viz část Jak nakrájet a oloupat avokádo).

2. Krok

Vidličkou avokádo nahrubo rozmačkejte. (Nepřehánějte to! Guacamole by mělo být trochu sypké.)

3. Krok

Posypte solí a limetkovou (nebo citronovou) šťávou. Kyselina v limetkové šťávě vyváží bohatost avokáda a pomůže oddálit hnědnutí avokáda.

4. Krok

Přidejte nakrájenou cibuli, koriandr, černý pepř a chilli. Chilli papričky se liší svou pálivostí.

5. Krok

Začněte proto s polovinou jedné chilli papričky a přidávejte do guacamole další podle požadovaného stupně pálivosti.

6. Krok

Nezapomeňte, že vzhledem k variabilitě čerstvých surovin se většina z nich připravuje podle chuti. Začněte s tímto receptem a upravte ho podle své chuti.

7. Krok

Pokud připravujete guacamole několik hodin předem, položte na povrch guacamole plastovou fólii a přitlačte ji, aby se k němu nedostal vzduch. (Vzdušný kyslík způsobuje oxidaci, která způsobí, že guacamole zhnědne).

8. Krok

Ozdobte plátky červené ředkvičky nebo proužky jigamy. Podávejte s tortillovými chipsy zakoupenými v obchodě nebo si připravte domácí tortillové chipsy.

9. Krok

Zbytky guacamole uchovávejte v chladničce až 3 dny.

10. Krok

Poznámka: Chlazení rajčat škodí jejich chuti. Pokud tedy chcete do guacamole přidat nakrájená rajčata, přidejte je až těsně před podáváním.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Sušenky

20 recepty

Oběd

2788 recepty

V páře

213 recepty

Dršťky

118 recepty