Zdroj: Pixabay: gorartser
Grilované kuřecí špízy Satay Kebab
Recept je kouzelnou směsí křehkého kuřecího masa, které se dokonale snoubí s bohatou oříškovou chutí nezapomenutelné marinády a omáčky Satay. Odmění vás nepopiratelně lahodnou vůní a harmonickými chutěmi, po kterých budete mít chuť na další.
Ingredience
Na kebab:
- 11⁄2 libry Kuřecích stehen bez kůže a kostí
- 1 handful Dřevěných špejlí
Marináda na satay:
- 2 pl sojové omáčky
- 2 pl medu
- 1 polévková lžíce Kari
- 2 stroužky česneku (mletého)
- 1 Malá cibule (mletá)
- sůl a pepř podle chuti
Na arašídovou omáčku:
- 2 pl rostlinného oleje
- 1⁄2 šálek arašídového másla
- 2 stroužky česneku (mletého)
- 1⁄4 šálek sojové omáčky
- 1⁄4 šálek medu
Nejnovější letáky
Postup
Dřevěné špejle nejprve namočte alespoň na 30 minut do vody. Tím zabráníte jejich spálení při grilování kebabu.
Marinádu připravíte tak, že v misce smícháte sójovou omáčku, med, kari, česnek, cibuli, sůl a pepř. Šlehejte, dokud se dobře nespojí.
Do mísy přidejte kousky kuřete a důkladně je promíchejte, aby se každý kousek dobře obalil marinádou. Přikryjte a uložte do chladničky alespoň na 1 hodinu. Marinování přes noc umožní hlubší proniknutí chutí a obohatí celkovou chuť.
Je čas připravit arašídovou omáčku. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej na střední teplotu. Přidejte mletý česnek a smažte ho dozlatova, aby se uvolnilo jeho potenciální aroma a chuť.
Do pánve přidejte arašídové máslo a průběžně míchejte, dokud se nerozpustí. Vmíchejte sójovou omáčku a med a dobře promíchejte. V tuto chvíli by měla být arašídová omáčka hustá, ale zároveň tekutá.
Předehřejte gril na střední teplotu. Vyjměte kuře z marinády a navlékněte ho na namočené špejle.
Kuřecí kebaby grilujte asi 5 minut z každé strany nebo dokud nejsou propečené a pěkně opečené. Pravidelným otáčením špízů zajistíte rovnoměrné propečení kuřete.
Tyto lahodné kuřecí kebaby Satay podávejte se sametovou arašídovou omáčkou, abyste dosáhli bohaté a vynikající exploze chutí. Jako přílohu lze doporučit rýži, salát nebo grilovanou zeleninu, aby bylo jídlo kompletní.