INZERCE

Grilované kalamáry

Tento grilované kalamáry recept je rychlý a snadný, zároveň však skvěle vypadá a lahodně chutná. Kalamáry jsou jemně dochuceny bylinkami a citronovou šťávou, které podtrhnou jejich mořskou chuť. Grilované kalamáry jsou skvělým hlavním jídlem na letní grilování.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 čerstvé kalamáry Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • citron Přidáno do
  • 1 Čerstvé rozmarýn Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Kalamáry očistíme a umyjeme pod tekoucí vodou. Necháme dobře okapat.

2. Krok

V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, rozmarýn, sůl a pepř. Kalamáry obalíme v marinádě a necháme odležet v lednici minimálně 15 minut.

3. Krok

Gril předehřejeme na střední teplotu. Kalamáry grilujeme z obou stran do zlatova, asi 5 minut z každé strany.

4. Krok

Hotové kalamáry podáváme ihned, nejlépe s čerstvým chlebem a salátem. Kalamáry grilované jsou na světě!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty