INZERCE
Grilované kalamáry
Tento grilované kalamáry recept je rychlý a snadný, zároveň však skvěle vypadá a lahodně chutná. Kalamáry jsou jemně dochuceny bylinkami a citronovou šťávou, které podtrhnou jejich mořskou chuť. Grilované kalamáry jsou skvělým hlavním jídlem na letní grilování.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 4 čerstvé kalamáry
- 2 Lžíce olivového oleje
- citron
- 1 Čerstvé rozmarýn
- sůl a pepř dle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Kalamáry očistíme a umyjeme pod tekoucí vodou. Necháme dobře okapat.
2. Krok
V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, rozmarýn, sůl a pepř. Kalamáry obalíme v marinádě a necháme odležet v lednici minimálně 15 minut.
3. Krok
Gril předehřejeme na střední teplotu. Kalamáry grilujeme z obou stran do zlatova, asi 5 minut z každé strany.
4. Krok
Hotové kalamáry podáváme ihned, nejlépe s čerstvým chlebem a salátem. Kalamáry grilované jsou na světě!