:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GHlNbkK1a75OR0cGKhL4/f0aa5cc8510c8ca23551fc03293351.jpeg)
Grilovaná vinná klobása, červené zelí, brambory s křenem
Rychlý a jednoduchý recept na kterém si pochutná celá rodina i o svátečním obědu.
Ingredience
Suroviny
- 800 g vinné klobásky
- 4 ks špejlí
- 100 g vepřového sádla
Na zelí
- 3 ks cibule
- 1⁄2 červeného zelí
- 2 ks jablka
- 1 lžička kmínu
- 3 ks bobkový list
- 2 Lžíce brusinek kompotu
- 1⁄2 lžice sůl
- 1 lžice cukr
- jablečný ocet
- Na brambory
- 1 kg brambor
- 50 g čerstvého křene
- 50 g masla
- 100 ml smetany 31
- Jarní cibulka na ozdobu
- Sůl a čerstvý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Postup
Vinnou klobásu si smotáme do šneka a napíchneme na špejlí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GHlNbkK1a75OR0cGKhL4/ea95fc4cfa9992fffc3461e6241844.jpeg)
KROK 2.
Oloupeme si brambory, zalijeme studenou vodou a dáme vařit.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GHlNbkK1a75OR0cGKhL4/e346108f0423077a05cec0154e74f5.jpeg)
Na sádle si orestujeme cibulku s kmínem, bobkovým listem a jablky do zlatova.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GHlNbkK1a75OR0cGKhL4/8f9b212801ae2bef8088e95ad37162.jpeg)
Poté nakrouháme zelí a to dáme na orestovanou cibulku s jablky, osolíme a podlijeme jablečným džusem nebo vodou. Necháme cca 25 minut podusit než zelí změkne.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GHlNbkK1a75OR0cGKhL4/13a6f0d74230a67a68389d05f96b53.jpeg)
Krok 5.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GHlNbkK1a75OR0cGKhL4/b6e3764e40cc1025711246ac1e0fc9.jpeg)
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a pomalinku na něm opečeme vinnou klobásu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GHlNbkK1a75OR0cGKhL4/82f88a4ff5df1d0b7587f63467e8a9.jpeg)
Kdo chce může přidat i bylinky třeba rozmarýn se skvěle hodí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GHlNbkK1a75OR0cGKhL4/aef6645c0d5c8b1c37e88e52da0fdb.jpeg)
Jakmile máme brambory uvařené. Slijeme z nich vodu a nastrouháme do nich čerstvý křen, přidáme máslo a smetanu. Vše pošťoucháme a dochutíme soli a pepřem
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GHlNbkK1a75OR0cGKhL4/df0524a51c5d7f7edc9854a8ca5793.jpeg)
Rovněž dochutíme červené zelí, brusinkami, jablečným octem, cukrem a solí podle chutí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GHlNbkK1a75OR0cGKhL4/6932884b501df69c9663e4540326ba.jpeg)
Vše společně servírujeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GHlNbkK1a75OR0cGKhL4/d5bd9bbe185fed6191746f86ecaf21.jpeg)
Dobrou chuť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GHlNbkK1a75OR0cGKhL4/be0aa8e2051c66752df6bb4932b030.jpeg)