Grilovaná vinná klobása, červené zelí, brambory s křenem
Rychlý a jednoduchý recept na kterém si pochutná celá rodina i o svátečním obědu.
Ingredience
Suroviny
- 800 g vinné klobásky
- 4 ks špejlí
- 100 g vepřového sádla
Na zelí
- 3 ks cibule
- 1⁄2 červeného zelí
- 2 ks jablka
- 1 lžička kmínu
- 3 ks bobkový list
- 2 Lžíce brusinek kompotu
- 1⁄2 lžice sůl
- 1 lžice cukr
- jablečný ocet
- Na brambory
- 1 kg brambor
- 50 g čerstvého křene
- 50 g masla
- 100 ml smetany 31
- Jarní cibulka na ozdobu
- Sůl a čerstvý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Postup
Vinnou klobásu si smotáme do šneka a napíchneme na špejlí.
KROK 2.
Oloupeme si brambory, zalijeme studenou vodou a dáme vařit.
Na sádle si orestujeme cibulku s kmínem, bobkovým listem a jablky do zlatova.
Poté nakrouháme zelí a to dáme na orestovanou cibulku s jablky, osolíme a podlijeme jablečným džusem nebo vodou. Necháme cca 25 minut podusit než zelí změkne.
Krok 5.
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a pomalinku na něm opečeme vinnou klobásu.
Kdo chce může přidat i bylinky třeba rozmarýn se skvěle hodí.
Jakmile máme brambory uvařené. Slijeme z nich vodu a nastrouháme do nich čerstvý křen, přidáme máslo a smetanu. Vše pošťoucháme a dochutíme soli a pepřem
Rovněž dochutíme červené zelí, brusinkami, jablečným octem, cukrem a solí podle chutí.
Vše společně servírujeme.
Dobrou chuť.