Gazpacho
španělská studená polévka z pečené zeleniny osvěžující lehká polévka do teplých letních dní s avokádem a krutoném z bagety
Ingredience
- 1 kg ZRALÝCH RAJČAT nakrájených
- 1 velká červená paprika
- 4 JARNÍ CIBULKY nakrájené
- 1 malé STROUŽEK ČESNEKU nastrouhaný
- 40 g BLANŠÍROVANÝCH MANDLÍ nasekaných
- 3 Limetové šťávy
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 kapky TABASCA CHIPOTLE uzené papričky
- 1 velké zralé avokádo nakrájené na kostky
- 1 malé ČERVENÁ CHILLI PAPRIČKA ZBAVENÁ SEMÍNEK A NAKRÁJENÁ NADROBNO
- MALÉHO SVAZKU KORIANDRU
- NASEKANÉHO NADROBNO
- Smetana
- a PEČIVO OPEČENÉ NATRHANÉ
Nejnovější letáky
Postup
RAJČATA, PAPRIKU(nakrájenú a zbavenú semínek), ČESNEK, ČERVENOU CIBULI POTŘETE olivovým OLEJEM A UPEČTE V TROUBĚ NA 175°C POD ALOBALEM ALESPOŇ 30MINUT.
POTÉ VLOŽTE DO MIXÉRU PŘIDEJTE POLOVINU MANDLÍ, DOCHUDTE LIMETKOVOU ŠŤÁVOU A ZBYLÍM OLIVOVÝM OLEJEM A CHIPOTLE TABASCEM. ŠLEHEJTE, DOKUD NEBUDE TÉMĚŘ HLADKÁ KONZISTENCE. NALIJTE DO DŽBÁNU A CHLAĎTE ALESPOŇ 2 HODINY.
AŽ BUDETE PŘIPRAVENI K JÍDLU NALIJTE POLÉVKU DO ČTYŘ MISEK A NAVRCH DEJTE NASEKANOU JARNÍ CIBULKU, AVOKÁDO, CHILLI PLÁTKY , RAJČATKA NAKRÁJENA, ČERNÉ KALAMATA OLIVY A ČERSTVÝ KORIANDR, ZAKÁPNĚTE ZBÝVAJÍCÍ LIMETKOVOU ŠŤÁVOU A OLIVOVÝM OLEJEM A POSYPTE ZBYLÍMA MANDLEMA A NATRHANÝM PEČIVEM.