Zdroj: Canva
Frutti di mare
Frutti di mare je italský termín, který se používá pro označení mořských plodů a mořských plodových směsí v kulinářské přípravě. Tato směs mořských plodů může obsahovat různé druhy ryb, mušlí, krevet, krabů a dalších mořských plodů, které se často podávají ve slané omáčce s těstovinami nebo jako přísada do rizota.
Ingredience
- 400 g míchaných mořských plodů
- 400 g špaget
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 Polovina cukety
- 2 rozmarýnové větvičky
- 1 konzerva oloupaných rajčat
- sůl
- pepř
- Čerstvá petrželka
Nejnovější letáky
Postup
Rozehřejte olej v pánvi a osmahněte nakrájenou cibuli a papriku.
Přidejte nakrájenou cuketu a česnek a krátce orestujte.
Přidejte míchané mořské plody a orestujte, dokud pěkně nezhnědnou.
Přidejte oloupaná rajčata, rozmarýn a nechte vařit na středním ohni asi 10 minut.
Uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na balení.
Smíchejte omáčku s uvařenými špagetami, osol a opepřete podle potřeby a posypte čerstvou petrželkou.