INZERCE
Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva
Frankfurtská zelená omáčka
Představujeme vám recept na tradiční německou specialitu - frankfurtskou zelenou omáčku. Je ideální jako doplněk k vařeným bramborám a vajíčkům, ale také jako omáčka pro grilované maso. Příprava je jednoduchá a rychlá, takže ji zvládnete i když nemáte moc času.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 100 g řeřichy
- 50 g pažitky
- 50 g petrželky
- 50 g zeleného šťovíku
- 800 g zakysané smetany
- 1 velký citron
- 4 ks vajec
- cukr
- Sůl a mletý černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
Vejce uvařte natvrdo.
2. Krok
Omyté bylinkové listy bez stonků nasekejte najemno v kuchyňském robotu nebo ručně.
3. Krok
V míse smíchejte bylinky se zakysanou smetanou, rozšlehanými vejci a dochuťte citronovou šťávou, cukrem, solí a pepřem.