INZERCE
Zdroj: Facebook - Recepty a rady do kuchyne I.
Foukané kokosové rohlíčky
Tradiční vánoční pečivo - fouknuté kokosové rohlíčky s čokoládovými konci.
INZERCE
Ingredience
porce
120
- 250 g špaldová celozrnná polohrubá mouka
- 400 g moučkový cukr
- 250 g máslo
- 200 g čokoláda
- 1 čl prášek do pečiva
- Rostlinný tuk
- 200 g strouhaný kokos
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Mouku prosejeme s cukrem a jedlou sodou.
2. Krok
Pak přidejte kokos a máslo a uhněťte těsto. Těsto je trochu drobivé.
3. Krok
Formy nemažte tukem. Formy naplňte těstem tak, aby byly zarovnané s okrajem formy. Dobře je vytlačte trubičkami.
4. Krok
Vyfouknuté kokosové rohlíčky pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10 minut nebo dokud nezrůžoví.
5. Krok
Po vychladnutí můžete konce namáčet do rozpuštěné čokolády.
6. Krok
Poznámka: množství cukru je třeba dodržet, aby se rohlíčky pěkně nafoukly.