INZERCE

Zdroj: Basilios1 for Getty images

Florentinské sušenky Mandlové sušenky

Toto tradiční italské cukroví je oblíbené u mé rodiny a přátel a já je peču každý rok o Vánocích. Dokonalá kombinace křupavých mandlí, sladkého karamelu a hořké čokolády dělá tyto sušenky neodolatelnými!

INZERCE

Ingredience

porce
20
  • 50 Gram máslo Přidáno do
  • 3 Lžíce cukr Přidáno do
  • 3 Lžíce Med Přidáno do
  • 150 Gram Loupané mandle, nahrubo nasekané Přidáno do
  • 1 Lžíce hladká mouka Přidáno do
  • Nastrouhaná kůra z neošetřeného citronu Přidáno do
  • 150 Gram Hořká čokoláda Přidáno do
INZERCE

Postup

10 min.
1. Krok

Chcete-li upéct originální florentské sušenky, nejprve předehřejte troubu na 180 °C a vyložte dva plechy pečicím papírem.

2. Krok

Na pánvi rozpusťte máslo, cukr a med. Neustále míchejte, aby se směs nepřipálila. Ze zkušenosti víme, že cukr rychle karamelizuje a velmi se zahřívá, proto buďte při manipulaci s ním opatrní!

3. Krok

Jakmile se směs rozpustí, přidejte nasekané mandle, mouku a nastrouhanou citronovou kůru. Dobře promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.

4. Krok

Čajovou lžičkou dávejte na pečicí papír malé kopečky těsta. Dbejte na to, aby mezi kopečky zůstal dostatečný prostor, protože se během pečení rozprostřou.

5. Krok

Sušenky pečte v předehřáté troubě asi 10 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé. Mohou se velmi rychle připálit, proto na ně dávejte pozor!

6. Krok

Zatímco se florentské sušenky chladí, rozpusťte čokoládu v bain-marie. Do rozpuštěné čokolády namočte spodní stranu vychladlých sušenek a položte je na mřížku, dokud čokoláda neztuhne.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty