Zdroj: Basilios1 for Getty images
Florentinské sušenky Mandlové sušenky
Toto tradiční italské cukroví je oblíbené u mé rodiny a přátel a já je peču každý rok o Vánocích. Dokonalá kombinace křupavých mandlí, sladkého karamelu a hořké čokolády dělá tyto sušenky neodolatelnými!
Ingredience
- 50 Gram máslo
- 3 Lžíce cukr
- 3 Lžíce Med
- 150 Gram Loupané mandle, nahrubo nasekané
- 1 Lžíce hladká mouka
- Nastrouhaná kůra z neošetřeného citronu
- 150 Gram Hořká čokoláda
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li upéct originální florentské sušenky, nejprve předehřejte troubu na 180 °C a vyložte dva plechy pečicím papírem.
Na pánvi rozpusťte máslo, cukr a med. Neustále míchejte, aby se směs nepřipálila. Ze zkušenosti víme, že cukr rychle karamelizuje a velmi se zahřívá, proto buďte při manipulaci s ním opatrní!
Jakmile se směs rozpustí, přidejte nasekané mandle, mouku a nastrouhanou citronovou kůru. Dobře promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
Čajovou lžičkou dávejte na pečicí papír malé kopečky těsta. Dbejte na to, aby mezi kopečky zůstal dostatečný prostor, protože se během pečení rozprostřou.
Sušenky pečte v předehřáté troubě asi 10 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé. Mohou se velmi rychle připálit, proto na ně dávejte pozor!
Zatímco se florentské sušenky chladí, rozpusťte čokoládu v bain-marie. Do rozpuštěné čokolády namočte spodní stranu vychladlých sušenek a položte je na mřížku, dokud čokoláda neztuhne.