Fish and chips
Britské národní jídlo je něco jako pro italy pizza.
Ingredience
- Arašidový olej podle chuti
- pepř
- 700 g Brambory filety Tresky
- sůl
- olej
- 330 ml svetlé pivo
- 600 g Mouka
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte mouku se špetkou soli, pak postupně přilévejte studené pivo a míchejte, dokud nevznikne husté, homogenní, ale ne příliš tuhé těsto. Ponořte do těsta prst a mělo by ho zcela pokrýt, aniž by zanechalo průhlednost. Nechte 30 minut odpočívat v lednici.
Brambory omyjte a oloupejte. Nakrájejte brambory na plátky silné asi 2 cm, vložte je do cedníku a opláchněte je studenou vodou. Přiveďte hrnec s vodou k varu, a jakmile se voda začne vařit, blanšírujte brambory po dobu 2 až 3 minut v závislosti na jejich velikosti. Osušte je a dejte stranou.
Vyjměte těsto z lednice. Rozehřejte olej na 190 °C. a začněte smažit předem blanšírované brambory. Mezitím okořeňte rybu špetkou soli a pepře a těsto promíchejte rukama. Vezměte rybu od ocasního části a ponořte ji po jednom kousku do těstíčka.
Lahodná křupavá ryba s hranolky, detailní záběr
Brambory nechte okapat a přendejte je na servírovací mísu. Kousky tresky ponořte po jednom do oleje, dokud nejsou zcela ponořené. Smažte 6-8 minut, dokud nejsou křupavé a zlatavé, poté je osušte na kuchyňském papíře. Smaženou rybu položte na brambory. Tatarskou omáčku nalijte do misky. Stranou dejte lžíci drceného hrášku. Pochutnejte si na něm.