INZERCE
Zdroj: Canva
Fazolky na smetaně
Zelené fazolky na smetaně jsou velmi oblíbeným pokrmem v české kuchyni. Toto tradiční jídlo je zdravé, výživné a co je nejdůležitější - výborné na chuti!
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g zelených fazolek
- 1 cibule
- 3 Lžíce oleje
- 2 Lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany
- sůl a pepř dle chuti
- Trochu petrželky ke zdobení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Fazolky očistěte, omyjte a pokrájejte na menší kusy.
2. Krok
Cibuli očistěte a nakrájejte na drobno.
3. Krok
Na pánvi rozpalte olej a na něm zesklovatějte cibuli.
4. Krok
K cibuli přidejte pokrájené fazolky, osmažte je spolu s cibulí a důkladně promíchejte.
5. Krok
Přidejte mouku, promíchejte a zalijte vodou tak, aby byly fazolky ponořené.
6. Krok
Fazolky dusíme do změknutí.
7. Krok
Nakonec přidejte smetanu, osolte, opepřete a nechte ještě chvíli podusit.
8. Krok
Hotové fazolky podávejte posypané petrželkou.
9. Krok
Fazolky na smetaně recept je u konce!