Zdroj: FB: Bezva recepty
Fantastické venčeky
Recept na fantastické venčeky z odpalovaného těsta.
Ingredience
Odpařené těsto:
- 250 ml vody
- 125 g Máslo
- 250 g Hladká mouka
- 4 kus Vejce
- špetka soli
Žloutkový krém:
- 500 ml Polotučné mléko
- 4 kus vaječné žloutky
- 100 g Krystalový cukr
- 2 kus Vanilkový pudink
- 100 g Máslo
- 1 kus Vanilkový cukr
Šlehačka:
- Smetana ke šlehání
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci přiveďte k varu vodu se špetkou soli a kouskem másla. Když se máslo zcela rozpustí, přidejte do hrnce najednou všechnu mouku a rychle míchejte, dokud se těsto nezačne oddělovat od hrnce a nedosáhne správné konzistence těsta.
Dále doporučuji nechat těsto vychladnout, protože pokud přidáte vejce do teplého těsta, mohla by být najednou příliš řídká. Po vychladnutí postupně přidávejte vejce do těsta, jedno po druhém.
Těsto přendejte do cukrářského sáčku a věnečky vytlačte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte při 200 C a pečte 20-30 minut dozlatova.
Krém: ohřejte mléko a v misce rozšlehejte pudink v malém množství mléka. Větší část vložíme do hrnce a přivedeme k varu.
Do mléka a pudinku přidejte žloutky a celou směs promíchejte.
Žloutkovou směs vlijte do horkého mléka a míchejte 1 minutu, dokud krém nezhoustne. Odstavte z plotny.
Nakonec do krému přidejte máslo a cukr. Promíchejte a nechte vychladnout.
Přikryjte krém potravinovou fólií a nechte ho vychladnout v lednici.
Křídla rozřízněte na polovinu a naplňte krémem.
Vyšlehejte smetanu a nastříkejte ji na krém.
Vršek posypeme moučkovým cukrem.