Falešné škvarkové pagáče
Úžasně chutné slané pečivo, které je chutné samo o sobě, ale i jako příloha k polévce 🙂
Ingredience
Těsto
- 400 g Jemná pšeničná mouka
- 400 g Polohrubá pšeničná mouka
- 450 ml mléko
- 100 g Řecký jogurt
- 1 žloutek
- 2 pl moučkový cukr
- 1 pl sůl
- 1 polévková lžíce ocet
- 25 g čerstvé droždí
- 2 pl olej
Ještě potřebujeme
- 200 g Mast jsem dal kure
- 200 g Mleté vlašské ořechy
Nejnovější letáky
Postup
Z připravených surovin si vypracujeme poloměkké těsto, které necháme kynout 45 minut.
Zatímco nám kynutí těsta si připravíme naši náplň. K tomu potřebujeme sádlo a mleté ořechy. Já jsem použila kuřecí sádlo, ale každý může použít podle své chuti. Nakonec sádlo a ořechy jen smícháme. Já jsem nesolila náplň, osolila jsem později, když už bylo těsto natřené.
Vyválené těsto rozválíme na velký kruh, potřeme náplní, osolíme a těsto složíme zcela klasicky jako na pagáč. Mezi skládáním potřeme ještě ta místa těsta, na kterých náplň není, abychom dosáhli toho hezkého listování. Nakonec složené těsto necháme odpočívat jen do té doby, dokud se nám trouba nezahřeje na 190°C
Poté těsto vyválíme na tloušťku 2 cm a sklenicí nebo vykrajovátkem vykrajujeme rohlíčky. Sklenici je třeba namáčet vždy do mouky, lépe a snadněji se pak vykrají. Rohlíčky dáme na plech s papirovou řečí, potřeme vejcem a dáme okamžitě do trouby. Pečeme cca.20 minut pěkně dohněda.
Pečené pagáče jsou voňavé, lehké a krásně se listují :-) Zevnitř jsou měkké a zvenku jemně křupavé. Tyto pagáče mám velmi ráda, mají úžasnou chuť! Přeji dobrou chuť!
Další mé recepty najdete i na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube