Zdroj: Pixabay
Extra křupavé hranolky se sýrem Halloumi
Jednou večer jsem při hledání nových nápadů na svačinu narazila v místním supermarketu na sýr halloumi, a to byl pro mě jako stvořený! Halloumi se díky svému vysokému bodu tání a slané chuti skvěle hodí na smažení. Jsem nadšená, že se s vámi mohu podělit o svůj recept na křupavé zlaté hranolky halloumi - velmi chutnou a snadno připravitelnou svačinku, která se v mé domácnosti stala neodolatelným favoritem.
Ingredience
- 250 gms Sýra halloumi
- 250 gms Sýra halloumi
- 1 šálek mouky
- 1 čajová lžička papriky
- 1 čajová lžička česnekového prášku
- sůl a pepř podle chuti
- rostlinný olej na smažení
- Čerstvé lístky máty na ozdobu
- Zakysaná smetana nebo vámi preferovaný dip
Nejnovější letáky
Postup
Nakrájejte halloumi na silné proužky široké přibližně 1 cm. Nemusíte si dělat starosti s tím, aby byly přesně stejné - to je krása domácích hranolek! Podle mých zkušeností mají silnější hranolky tendenci lépe držet tvar a při kousnutí nabízejí mnohem více lahodné sýrové chuti.
V mělké míse smíchejte mouku, papriku, česnekový prášek, sůl a pepř. Takto ochucená mouka dodá hranolkům extra chuť a dokonale křupavý povrch. Pro pikantnější verzi někdy přidávám trochu chilli!
Proužky halloumi obalujte ve směsi mouky, dokud nejsou zcela obalené. Zjistila jsem, že přitlačením směsi na sýr se lépe drží.
Rostlinný olej zahřejte v hluboké pánvi s těžkým dnem na teplotu asi 180 °C. Pokud nemáte kuchyňský teploměr, vyzkoušejte olej tak, že do něj vhodíte malý kousek chleba. Pokud do minuty zasyčí a zhnědne, je olej dostatečně horký.
Proužky halloumi opatrně přidejte do horkého oleje pomocí děrované lžíce. Smažte je po částech, aby se pánev nepřeplnila. Hranolky by měly být zlatohnědé a křupavé, obvykle asi 1-2 minuty z každé strany v závislosti na tloušťce. Buďte ostražití, protože se mohou poměrně rychle změnit ze zlatavých na spálené!
Hranolky vyjměte z oleje pomocí děrované lžíce a položte je na kuchyňský papír, aby se z nich odkapal přebytečný olej.
Hranolky Crispy Golden Halloumi podávejte horké, ozdobené lístky čerstvé máty a oblíbeným dipem. Zjistil jsem, že se skvěle hodí k chladivému a pikantnímu tzatziki nebo pikantnímu sriracha dipu.