INZERCE

Ensaimada

Ensaimada je tradiční španělská sladkost pocházející z ostrova Mallorca. Je tvořená lehkým, nadýchaným těstem, které je následně namotáno do tvaru šneka a posypané práškovým cukrem.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 200 ml mléka Přidáno do
  • 100 g cukru Přidáno do
  • 1 kvasnice Přidáno do
  • 3 vejce Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 100 g rozpuštěného másla Přidáno do
  • práškový cukr na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Mléko lehce ohřejeme a rozpustíme v něm kvasnici spolu s lžičkou cukru.

2. Krok

V míse smícháme mouku, cukr a sůl. Přilijeme kvásek, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto.

3. Krok

Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi hodinu, nebo dokud objem těsta nezdvojnásobí.

4. Krok

Poté těsto rozdělíme na osm stejně velkých kousků. Každý kousek těsta vyválíme na tenký plát, potřeme rozpuštěným máslem a zamotáme do tvaru spirály nebo šneka.

5. Krok

Ze šneků utvoříme menší kruhy a umístíme je na plech vyložený pečícím papírem.

6. Krok

Necháme kynout dalších 30 minut a mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C.

7. Krok

Ensaimady pečeme asi 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé. Pak je posypeme práškovým cukrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Droždí

242 recepty