INZERCE
Éclairs s karamelem a lískooříškovým praliné

Éclairs s karamelem a lískooříškovým praliné

Dokonalé 😍

INZERCE

Ingredience

porce
15

Nástroje

  • 160 g hladké mouky Přidáno do
  • 120 g Nářadí Přidáno do
  • 120 g mléka Přidáno do
  • 100 g Olej Přidáno do
  • 100 g Olej Přidáno do
  • Štipka Soli Přidáno do
  • 20 g Cukr Přidáno do
  • 220 g Vejce přibližně čtyři kusy M Přidáno do

Lehký karamelový krém

  • 200 g Cukr Přidáno do
  • 500 ml šlehačka s 40 procenty tuku Přidáno do

Lískooříškové pralinky

  • 250 g vlašských ořechů Přidáno do
  • 250 g Křišťálový cukr Přidáno do

Čokoláda na vrchu

  • 100 g Karamelové čokolády Callebaut nebo mléčné Přidáno do
  • 50 ml šlehačka Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Lískooříškové pralinky: Lískové oříšky nasypeme na pečicí papír a dáme je do předehřáté trouby na 160 ° - 15 minut. Ještě horké zbavíme slupek za pomoci utěrky. Mně se to podařilo částečně, ale na chuti to neubírá.

2. Krok

Karamelizujeme cukr a do horkého vsypeme ořechy, promícháme. Sundejme a vysypeme zpět, na papír na pečení. Necháme vychladnout. Vychlazené vsypeme do mixéru a vymixujeme na hladkou pastu. Mixováním dochází k oteplování, takže pasta se stává tekutější, hladší. 🌰🌰🌰

3. Krok

Pralinky přemístíme do sklenice a uchováváme v lednici.

4. Krok

Éclairs:

5. Krok

Do hrnce dáme vodu, mléko, máslo, cukr, špetku soli. Přivedeme k varu, nasypeme mouku, promícháme do kompaktního těsta a vaříme přibližně 12 minut. Těsto přeneseme do mísy, ve které budeme šlehat s vejci a necháme vychladnout. Do vychladlého těsta postupně přidáváme vejce a promixujeme. Těsto přeneseme do cukrářského sáčku. Nastříkáme na plech vyložený pečicím papírem, linky (asi 2 cm tlusté a 10 cm dlouhé). Mělo by jich vyjít zhruba 15 (záleží na tloušťce a délce, kterou nastříkáme, mně jich vyšlo více). Posypeme práškovým cukrem. Necháme je ještě 30 minut odležet a pečeme na 180 ° 30-40 minut, do zlatova.

6. Krok

Karamelový krém: cukr necháme zkaramelizovat, přilijeme 200 ml smetany. Povaříme, aby se karamel se smetanou spojili. Necháme úplně vychladnout.

7. Krok

Po vychladnutí vyšleháme se zbytkem šlehačky (300 ml), na hladký krém.

8. Krok

Éclairs necháme vychladnout. Karamelový krém i lískooříškové pralinky dáme do sáčků a pomocí úzké špičky plníme. Nejprve trochu pralinek a potom karamelový krém.

9. Krok

Čokoládu rozpustíme se smetanou na šlehání a každý éclair do ní namočíme.

10. Krok

Dokončíme zbylým krémem nebo lískovými oříšky.

11. Krok

Dobrou chuť 🤎🌰

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty