INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Džuvec
Džuveč je tradiční balkánský pokrm, který považuji za jeden z nejlepších receptů s rýží, které jsem kdy připravovala.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 mrkve
- 250 g rajčat
- 200 g Rýže
- 500 ml vývaru
- 1 lžička mleté papriky
- olej
- sůl a pepř podle chuti
- Nastrouhaný sýr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Nejprve si připravte veškerou zeleninu: cibuli, česnek, papriky a mrkve nakrájejte na kostičky a rajčata na plátky. Toto je nejlepší postup, jak zajistit optimální kvalitu všech ingrediencí.
2. Krok
Pak na oleji orestujte cibuli a česnek. Pomalu je opečte, dokud nezačnou vonět, pak přidejte papriku a mrkev a restujte dalších 5 minut.
3. Krok
Přidejte rajčata a rýži a směs opečte tak dlouho, až rýže začne sklovatět. To je ten pravý čas přidat vývar, pokryjte pánvičku poklicí a vařte na mírném ohni cca 20 minut.
4. Krok
Ke konci vaření přidejte mletou papriku, sůl a pepř podle chuti.
5. Krok
Džuvec posypte strouhaným sýrem.