Zdroj: A_Lein from Getty Images
Dýňové rizoto pro děti
Dýňové rizoto je zdravý a výživný pokrm, který si oblíbí nejen děti, ale celá rodina. Při jeho přípravě jsem použil Hokaido, která dodáva rizotu jemnou a příjemnou chutí.
Ingredience
- 1 ks dýně Hokkaido
- 300 g rýže carnaroli
- 1 ks cibule
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 litrů zeleninového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- několik kapek citronové šťávy
- 50 g Parmezánu
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve oloupejte dýni, vyjměte semínka a nakrájejte ji na malé kostičky. Dýně by měla být dostatečně měkká na to, aby šla dobře nakrájet, ale měla by zůstat dostatečně pevná, aby v rizotu neztratila tvar.
Cibuli nakrájejte na malé kostičky. Na pánev dejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a osmahněte dozlatova.
Poté přidejte nakrájenou dýni a rýži. Přidejte vývar a vařte do doby, než je rýže téměř měkká. To by mělo trvat zhruba 20 minut. Pokud je vývar příliš malý, můžete přidat trochu vody.
Když je rýže napůl uvařená, přidejte sýr.
No a pak už jen dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou podle chuti.