INZERCE
Dýňová polévka s muškátovým oříškem
Hřejivá, krémová dýňová polévka s aromatickým muškátovým oříškem. Toto jídlo je ideální pro chladné podzimní dny a je také velmi výživné.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg dýně
- 1 Lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 l vývaru (zeleninový nebo kurací)
- 200 ml smetany na vaření
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Dýni očistěte, nakrájejte na kostky a odstraňte semena.
2. Krok
V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli, stroužky česneku a nastrouhaný zázvor. Restujte, dokud cibule nezůská zlatavou barvu.
3. Krok
Přidejte dýni, muškátový oříšek, kmín, sůl a pepř. Důkladně promíchejte, abyste dýni obalili všemi kořením.
4. Krok
Přidejte vývar, přiveďte k varu a poté vařte na středním ohni asi 20 minut, dokud dýně nebude měkká.
5. Krok
Polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka.
6. Krok
Vraťte polévku zpět na oheň, přidejte smetanu a promíchejte. Podle potřeby přidejte další sůl a pepř.
7. Krok
Podávejte horké s kouskem pečiva.