INZERCE

Zdroj: vinicef from Getty Images

Drůbeží játra

Recept na lahodná drůbeží játra, ideální k obědu nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Drůbeží játra Přidáno do
  • 2 Cibule Přidáno do
  • 3 stroučky Česnek Přidáno do
  • 1 hrnek mouky Přidáno do
  • 12 pohár Bílé víno Přidáno do
  • 4 lžíce Olej Přidáno do
  • 4 lžíce Olej Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 lžíce Máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Játra nejprve omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. To je důležité, protože přebytečná voda ztěžuje smažení a může způsobit nebezpečné rozstřikování na pánvi.

2. Krok

Poté nakrájejte cibuli na kostičky a česnek nasekejte najemno.

3. Krok

Mezitím na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli dozlatova.

4. Krok

Poté přidejte česnek a ještě několik minut smažte.

5. Krok

Nyní do pánve přidáme játra, která jsme předtím lehce obalily v mouce.

6. Krok

Játra opečte z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.

7. Krok

Poté do pánve přidejte víno a játra na mírném ohni vařte, dokud se všechen alkohol neodpaří.

8. Krok

Nakonec přidejte máslo, sůl a pepř podle chuti.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty