INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/gu2tjGtfhqM4kJGswz-2/ce44448fb15e6f8744c4f767a5edd8.jpeg)
Zdroj: vinicef from Getty Images
Drůbeží játra
Recept na lahodná drůbeží játra, ideální k obědu nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg Drůbeží játra
- 2 Cibule
- 3 stroučky Česnek
- 1 hrnek mouky
- 1⁄2 pohár Bílé víno
- 4 lžíce Olej
- 4 lžíce Olej
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce Máslo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Játra nejprve omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. To je důležité, protože přebytečná voda ztěžuje smažení a může způsobit nebezpečné rozstřikování na pánvi.
2. Krok
Poté nakrájejte cibuli na kostičky a česnek nasekejte najemno.
3. Krok
Mezitím na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli dozlatova.
4. Krok
Poté přidejte česnek a ještě několik minut smažte.
5. Krok
Nyní do pánve přidáme játra, která jsme předtím lehce obalily v mouce.
6. Krok
Játra opečte z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
7. Krok
Poté do pánve přidejte víno a játra na mírném ohni vařte, dokud se všechen alkohol neodpaří.
8. Krok
Nakonec přidejte máslo, sůl a pepř podle chuti.