INZERCE
Dršťková polévka
Dršťková polévka recept je tradiční česká polévka, která je připravována z drštek krávy. I přes svůj specifický původ je v České republice velmi oblíbená a je považována za dokonalejší verzi polévky pro chladné dny.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg hovězích drštěk
- 1 cibule
- 3 Lžíce houskových strouhanky
- 4 brambory
- 5 Karafiáty česneku
- 1 lžička karlovického kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- petrželka na ozdobu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Drštky důkladně omyjte a vložte do hrnce. Přidejte oloupanou cibuli a zalijte vodou, tak aby byly drštky ponořené. Vařte cca 2 hodiny.
2. Krok
Po uvaření vyjměte cibuli a drštky a vodu zachovejte. Drštky nakrájejte na menší kousky a vložte zpět do vývaru.
3. Krok
Přidejte oloupané a nakrájené brambory, strouhanku, utřený česnek, kmín, papriku, sůl a pepř. Vařte dokud nejsou brambory měkké.
4. Krok
Podávejte posypané petrželkou. Hospodská dršťková polévka je na světě!