Dort s želatinou
Dort s želatinou je lahodný dezert, který se skládá z vrstev chutného dortového korpusu a želatinové náplně. Želatina dodává dortu jemnou texturu a osvěžující chuť.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru krupice
- 5 vajec
- 1 bal vanilkového cukru
- 120 ml mléka
- 80 g masla
- 1 Lžíce kakaa
- 1 bal želatiny
- 350 ml vody
- 500 g jahod nebo malin
- šlehačka na zdobení
- jedlá barva dle potřeby
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na cca 180 °C a vymažte si dortovou formu máslem.
V jedné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a v druhé rozšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
K citronové směsi přidejte postupně mouku a mléko a míchejte, dokud nevznikne hladká směs.
Do třetí misky dejte rozpuštěné máslo a kakao a vše smíchejte.
Přidejte tuto směs do těsta a míchejte, dokud nebude hladké a světlé.
Těsto nalijte do dortové formy a pečte po dobu 35 minut, dokud nebude upečené.
Mezitím připravte želatinu podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
Poté, co se dort vychladí, nakrájejte ho na dvě poloviny a pokládejte vrstvu ovoce mezi ně.
Nalijte želatinu na dort a vložte ho do lednice.
Po několika hodinách vyndejte dort a ozdobte šlehačkou.