Zdroj: fotografiche from Canva
Doráda pečená na cibuli
Stručný popis: Avšak zdánlivě jednoduchý recept na dorádu vám poskytne úžasné chuťové zážitky. Výběr zdravé mořské ryby spolu s jemnou chutí cibule a lahodnými kořeními je ideální pro romantickou večeři nebo slavnostní rodinný oběd.
Ingredience
- 2 Kusy dorády
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 citron
- sůl, pepř
- olivový olej
- bylinky dle chuti (můžete použít tymián, petržel rozmarýn)
Nejnovější letáky
Postup
Dorádu očistíme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Necháme odležet, aby se chutě propojily.
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a rozložíme ji na dno hlubokého pekáče. Přidáme na plátky nakrájený česnek.
Na cibulovou postel položíme dorádu a pokapeme ji citronovou šťávou. Přidáme koření a bylinky podle chuti.
Pekáč přikryjeme a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme asi 30 minut.
Po 30 minutách pečení pekáč od uncover a pečeme dalších 15-20 minut, aby ryba získala krásnou zlatavou barvu.
Hotovou rybu podáváme s bramborami nebo zeleninovým salátem.