INZERCE
Domácí žahour
Borůvkový žahour je tradiční český dezert, který se vyrábí z ovoce, tvarohu a cukru a peče se v troubě. Tento jednoduchý recept lze variatovat použitím různých druhů ovoce.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g cottage sýr
- 200 g medu
- 4 vejce
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletých hřebíčků
- citro
- 500 g ovoce
- (borůvky)
- 50 g máslo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180 stupňů.
2. Krok
Tvaroh smíchejte s medem, vejci, skořicí, hřebíčkem, citronovou šťávou a kůrou.
3. Krok
Ovoce omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
4. Krok
Smíchejte tvarohovou směs s ovoce.
5. Krok
Směs vložte do vymazaného pekáče a poklaďte kousky másla.
6. Krok
Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
7. Krok
Po upečení posypte moučkovým cukrem.
8. Krok
Servírujte teplé. Žahour z borůvek je hotový!