INZERCE

Domácí uzený kapr

Domácí uzený kapr je klasické vánoční jídlo, které je někdy nahrazeno za klasický smažený kapr. Uzením mu dodáte unikátní chuť a není to tak těžké, jak se zdá. Stačí mít k dispozici udírnu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 100 g soli Přidáno do
  • 50 g cukru Přidáno do
  • hrst jehličí Přidáno do
  • bukové dřevo na uzení Přidáno do
INZERCE

Postup

72 min.
1. Krok

Kapor se očistí, omyje a nakrájí na porce. Každý kus se z obou stran potře solí a cukrem.

2. Krok

Rybu necháme v lednici minimálně 24 hodin naloženou, ideálně zabalenou v potravinové folii.

3. Krok

Po uplynutí doby kapra opláchneme a necháme dalších 24 hodin v lednici pro odležení.

4. Krok

Následně ho vsuneme do udírny, kde ho necháme asi 12–24 hodin (podle velikosti kusu), přičemž prvních pár hodin ho udíme za studena (do 30 stupňů), pak zvýšíme teplotu a necháme ho dojít.

5. Krok

Po uzení necháme opět kapra v lednici 24 hodin odležet, aby chuť prolezla celým kusem.

6. Krok

Poznámka: Kaprův maso je dost mastné, takže ho nepřekouříme a nebude vyschlé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty