INZERCE
Zdroj: pixabay
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka, zabijačková specialita.
INZERCE
Ingredience
porce
2
- 1⁄2 ks Vepřová hlava
- 1 ks vepřové koleno
- 1 ks Vepřový jazyk
- 1⁄2 ks Vepřové srdce
- 200 g Vepřová kůže
- mletý černý pepř
- Majoránka
- 4 stroužky česnek
- sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Hlavu, kůži, koleno, srdce a jazyk uvařte v malém množství vody. Vařte, dokud se maso samo neoddělí od kostí.
2. Krok
Když je maso uvařené, oberte ho a nakrájejte na kostky. Vývar přelijte do jiného hrnce.
3. Krok
Do vývaru přidejte pepř, sůl, prolisovaný česnek a majoránku. Přidejte maso nakrájené na kostky.
4. Krok
Hotovou směs naplňte do lisovacích sáčků a dobře je uzavřete.
5. Krok
Výtisk přikryjte zbytkem vývaru na další hodinu.
6. Krok
Uvařený výtisk položte na dokovací stanici zatížený druhým talířem a dejte do chladničky do druhého dne, aby ztuhl. Výtisk je dobré otočit asi po 6 hodinách tuhnutí.