INZERCE

Zdroj: pixabay

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka, zabijačková specialita.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 12 ks Vepřová hlava Přidáno do
  • 1 ks vepřové koleno Přidáno do
  • 1 ks Vepřový jazyk Přidáno do
  • 12 ks Vepřové srdce Přidáno do
  • 200 g Vepřová kůže Přidáno do
  • mletý černý pepř Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do
  • 4 stroužky česnek Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Hlavu, kůži, koleno, srdce a jazyk uvařte v malém množství vody. Vařte, dokud se maso samo neoddělí od kostí.

2. Krok

Když je maso uvařené, oberte ho a nakrájejte na kostky. Vývar přelijte do jiného hrnce.

3. Krok

Do vývaru přidejte pepř, sůl, prolisovaný česnek a majoránku. Přidejte maso nakrájené na kostky.

4. Krok

Hotovou směs naplňte do lisovacích sáčků a dobře je uzavřete.

5. Krok

Výtisk přikryjte zbytkem vývaru na další hodinu.

6. Krok

Uvařený výtisk položte na dokovací stanici zatížený druhým talířem a dejte do chladničky do druhého dne, aby ztuhl. Výtisk je dobré otočit asi po 6 hodinách tuhnutí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty