INZERCE

Zdroj: Pixabay: Sephelonor

Domácí svařené víno

Svařené víno je v chladném vánočním období naprostou nezbytností. Díky své hřejivé a lákavé chuti je ideálním nápojem, který vás zahřeje po dlouhém dni v mrazu. Tento recept připravuji každý rok během svátečního období a stal se u nás doma oblíbeným rituálem. Vyváženost sladkého a slaného v kombinaci s hřejivým účinkem vína je prostě neodolatelná.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 l suché červené víno Přidáno do
  • 2 Skořicové tyčinky Přidáno do
  • 8 Hřebíček Přidáno do
  • 2 střední pomeranče Přidáno do
  • 1 citron Přidáno do
  • 150 Gram cukr Přidáno do
  • 1 Hvězdicový anýz Přidáno do
  • 100 ml Amaretto nebo rum (volitelně) Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Pro přípravu svařeného vína nejprve dobře omyjte bio pomeranče a citrony. Poté nakrájejte jeden pomeranč a citron na plátky. Zjistil jsem, že to dodá svařenému vínu extra citrusovou chuť.

2. Krok

Do velké pánve přidejte cukr, tyčinky skořice, badyán a hřebíček. Přidejte plátky citronu a pomeranče a vše zalijte červeným vínem. Nyní vše zahřívejte na mírném ohni asi 10 až 15 minut. Dávejte pozor, aby se víno nevařilo, jinak se alkohol vypaří.

3. Krok

Občas promíchejte, aby se cukr zcela rozpustil a chutě se dobře spojily.

4. Krok

Pak vymačkejte druhý pomeranč a přidejte šťávu do svařeného vína. Tím získá svařené víno svěží a ovocnou chuť.

5. Krok

Nyní nechte svařené víno na mírném ohni louhovat dalších 30 až 45 minut.

6. Krok

Před podáváním přidejte do svařeného vína volitelné amaretto nebo rum a dobře promíchejte. To dodá svařenému vínu další chuť a trochu více tepla.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty