Zdroj: HK Fotografie for Adobe Stock
Domácí Stippgrütze - Vestfálský pokrm
Příprava Stippgrütze sice zabere nějaký čas, ale rozhodně se vyplatí - tento rustikální, pikantní pokrm je naprostou špičkou tradiční vestfálské kuchyně. Každá rodina má svůj vlastní recept, a toto je ten můj, který jsem nyní doma připravila již mnohokrát.
Ingredience
- 750 g Vepřový bůček
- 500 g Vepřová kost
- 2 Cibule
- 1 svazek Zelená polévka
- 500 g Pohankové kroupy
- 2 Tablespoon sůl
- 2 KL pepř
- 1 KL Majoránka
- 2 Klobásy Mettwurst
- 2 Černý pudink
Nejnovější letáky
Postup
Při přípravě receptu na vestfálské bůčky nejprve prohlédněte bůček a odstraňte kůži, pokud ji ještě máte - maso je pak křehčí. Poté bůček nakrájejte na kousky.
Vepřové kosti, cibuli a zeleninu vložte do velkého hrnce a zalijte přibližně 3 litry vody. Vařte asi hodinu na mírném ohni.
Pohankové kroupy propláchněte studenou vodou a přidejte je do hrnce s polévkou. Vařte dalších 45 minut.
Mezitím rozkrojte párky a přidejte jejich obsah do polévky. Dávejte pozor, abyste klobásky nepřipálili.
Přidejte maso z vepřového bůčku a ochuťte je solí, pepřem a majoránkou. Vestfálské bůčky vařte dalších 45 minut.
Před podáváním se ujistěte, že má polévka správnou konzistenci. Pokud je krupice příliš hustá, můžete jednoduše přidat trochu vody. Měla by být hustá, ale ne příliš řídká. Jako přílohu ke Stippgrütze můžete podávat čerstvý chléb nebo brambory a kysané zelí.