Zdroj: Freepik
Domácí smetanová omáčka na špagety Marinara z bílého vína
S tímto receptem na bílou omáčku na špagety Marinara zažijete krémovou, česnekovou a pikantní kombinaci. Recept kombinuje bohatost krémové bílé omáčky a pikantní omáčky marinara. Dokonalá večeře, kterou můžete naservírovat svým blízkým pro příjemný večer.
Ingredience
- 200 gms špagety
- 1 šálek Omáčka marinara
- 1 šálek Omáčka marinara
- 1 šálek Tučná smetana
- 2 stroužky česnek, mletý
- 1 Malá cibule, nakrájená nadrobno
- 1 polévková lžíce olivový olej
- 1⁄2 šálek Bílé víno (volitelně)
- 1⁄2 šálek Parmezán, nastrouhaný
- sůl
- 1⁄2 čajová lžička mletý černý pepř
- Čerstvé lístky bazalky na ozdobu
- Čerstvé lístky bazalky na ozdobu
- Červené chilli vločky (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Špagety uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu a nechte je stranou.
Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou a nezavoní.
Přilijte bílé víno a nechte ho zredukovat na polovinu.
Přidejte marinara omáčku a dobře promíchejte, nechte 2-3 minuty povařit.
Přilijte hustou smetanu a směs přiveďte k mírnému varu. Dochuťte ji solí a černým pepřem.
Přidejte uvařené špagety do omáčky a dobře promíchejte, aby se omáčkou obalil každý kousek špaget.
Přidejte nastrouhaný parmezán a míchejte, dokud se nerozpustí a dobře nespojí.
Podávejte horké, posypané červenými chilli vločkami (pokud máte rádi ostré) a čerstvě natrhanými lístky bazalky na ozdobu.