Zdroj: Pixabay : tommy4gsus
Domácí rolády z hlávkového zelí
Tento tradiční recept na roládu z kapusty je jedním z mých nejoblíbenějších jídel, které ráda dělám znovu a znovu. Kombinace křupavého zelí a chutné mleté náplně obalené v bohaté omáčce je prostě neodolatelná. Tento recept vyžaduje trochu času a trpělivosti, ale výsledek rozhodně stojí za to!
Ingredience
- 1 velké Zelí Savoy
- 500 g Směs mletého masa
- 1 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g slanina
- 200 ml Masový vývar
- 2 KL rajčatové pyré
- 1 KL Hořčice
- sůl a pepř podle chuti
- 1 vejce
- 50 g strouhanka
- 2 KL olej
Nejnovější letáky
Postup
Přípravu rolád z hlávkového zelí začněte přípravou hlávkového zelí. Odstraňte vnější listy a několik minut je blanšírujte ve vroucí vodě. Osobně vždy používám několik listů navíc pro případ, že se některé natrhají. Poté je nechte okapat na čisté kuchyňské utěrce.
Na přípravu náplně nakrájejte cibuli a česnek a osmahněte je spolu se slaninou na troše oleje. Přidejte mleté maso a smažte, dokud se nerozpadne a nezhnědne. Doporučuji nenastavovat příliš vysokou teplotu, aby se mleté maso nevysušilo.
Odstavte pánev z ohně a nechte směs mírně vychladnout. Poté přidejte vejce, strouhanku, hořčici a koření a dobře promíchejte.
Nyní můžete tvarovat rolády. List kapusty položte na pracovní plochu, doprostřed dejte část masové náplně a list přes ni srolujte. Totéž proveďte se všemi listy.
Na velké pánvi s trochou oleje smažte rolády, dokud nebudou po celém povrchu hnědé. Poté přidejte rajčatový protlak a krátce osmažte. Přilijte masový vývar a vše nechte na mírném ohni asi hodinu dusit.
Roládu z kapusty podávejte horkou, přelitou trochou lahodné omáčky z pánve.