Domácí pizza pro milovníky Itálie
Tradiční jídlo italské kuchyně si můžete vykouzlit i u Vás doma!
Ingredience
- 450 g hladká mouka
- 5 extra panenský olivový olej lžic
- 20 g Čerstvé pivovarské kvasnice
- 11⁄2 dl plnotučné mléko
- 300 g rajčata
- 150 g mozzarella
- 30 g Solené ančovičky
- 1 Oregano špetka
- sůl
- pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Droždí rozdrobte do misky a rozpusťte v decilitru vlažné vody.
Mouku prosejeme na prkénko a uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme rozpuštěné droždí, lžíci oleje, špetku soli a teplé mléko a suroviny promícháme. Těsto opakovaně mneme , vytvarujeme z něj kouli, vložíme ji do mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu nebo dokud téměř nezdvojnásobí svůj objem.
Mezitím blanšírujte rajčata v hrnci s vroucí vodou; slijte je, opatrně oloupejte, odstraňte semínka vodu a poté je nakrájejte nadrobno.
Mozzarellu nakrájejte na kostičky. Sardelky omyjte pod tekoucí vodou, abyste je zbavili veškeré soli, osušte je, odstraňte kosti a hlavičky a nakrájejte je na malé kousky.
Těsto znovu prohněťte a pomocí pomoučeného válečku ho rozválejte na tenký plát; položte ho na plech potřený olejem, rozložte na něj nakrájenou rajčatovou dřeň, posypte špetkou soli a špetkou pepře a nakonec na něj rozložte kostky mozzarelly, ančovičky, oregano a trochu oleje.
Plech vložte do trouby vyhřáté na 230 °C a domácí pizzu pečte asi 25 minut. Vyjměte ji z trouby a podávejte horkou.