INZERCE

Zdroj: Freepik

Domácí omáčka ke krevetám

Tento recept dokonale vyvažuje pikantní a sladkou chuť a skvěle doplňuje šťavnaté krevety.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g majonézy Přidáno do
  • 50 g Bio kečupu Přidáno do
  • 1 polévková lžíce worcestrové omáčky Přidáno do
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 2 kapky Omáčky Tabasco Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Ve středně velké míse nejprve smíchejte majonézu a kečup. Zkušenost mě naučila, že smícháním těchto dvou ingrediencí nejprve získáte dokonalý základ pro koktejlovou omáčku.

2. Krok

Nyní do směsi přidejte worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, omáčku Tabasco, sůl a pepř. Opatrně míchejte, dokud se všechny ingredience zcela nespojí. Tyto přísady je nutné přidávat postupně, protože jejich příliš rychlé přidání může způsobit, že omáčka bude příliš pikantní nebo příliš ostrá.

3. Krok

Ochutnejte a podle potřeby upravte koření. Krása této omáčky spočívá ve vyváženosti chutí, takže neváhejte a upravte ji podle svých preferencí.

4. Krok

Omáčku můžete podávat ihned, ale zjistila jsem, že když ji před podáváním necháte asi 30 minut vychladnout, chutě se krásně spojí.

5. Krok

Omáčku můžete klasicky kombinovat s vařenými, chlazenými krevetami na salátu nebo ji použít jako dip k libovolným mořským plodům.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty