Zdroj: Freepik
Domácí omáčka ke krevetám
Tento recept dokonale vyvažuje pikantní a sladkou chuť a skvěle doplňuje šťavnaté krevety.
Ingredience
- 200 g majonézy
- 50 g Bio kečupu
- 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- 2 kapky Omáčky Tabasco
Nejnovější letáky
Postup
Ve středně velké míse nejprve smíchejte majonézu a kečup. Zkušenost mě naučila, že smícháním těchto dvou ingrediencí nejprve získáte dokonalý základ pro koktejlovou omáčku.
Nyní do směsi přidejte worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, omáčku Tabasco, sůl a pepř. Opatrně míchejte, dokud se všechny ingredience zcela nespojí. Tyto přísady je nutné přidávat postupně, protože jejich příliš rychlé přidání může způsobit, že omáčka bude příliš pikantní nebo příliš ostrá.
Ochutnejte a podle potřeby upravte koření. Krása této omáčky spočívá ve vyváženosti chutí, takže neváhejte a upravte ji podle svých preferencí.
Omáčku můžete podávat ihned, ale zjistila jsem, že když ji před podáváním necháte asi 30 minut vychladnout, chutě se krásně spojí.
Omáčku můžete klasicky kombinovat s vařenými, chlazenými krevetami na salátu nebo ji použít jako dip k libovolným mořským plodům.