Zdroj: Jobrestful from Getty Images
Domácí máslové croissanty
Recept na domácí máslové croissanty, které si můžete upéct sami.
Ingredience
- 500 g Hladká mouka
- 11⁄2 kl Soli
- 55 g Cukr
- 21⁄4 kl Sušené droždí
- 240 ml Mléko
- 280 g Máslo
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí. Přidejte mléko a vypracujte těsto.
Těsto necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Máslo stlačte mezi dva papíry, abyste vytvořili čtverec, a nechte ho v lednici vychladnout. Je důležité, aby máslo bylo studené, ale měkké, aby se dalo snadno rozválet na těsto.
Po hodině těsto rozválejte, vložte do něj studené máslo a rozválejte ho do obdélníku.
Těsto dejte zpět do lednice, aby se máslo v těstě nestihlo rozpustit. To je klíčem k dosažení dokonalých vrstev.
Po 30 minutách v lednici těsto znovu rozválejte, přeložte na čtvrtiny a nechte znovu odpočinout v lednici.
Tento postup opakujte ještě dvakrát.
Nakonec těsto nakrájejte na trojúhelníky, vyválte je do tvaru rohlíčků a nechte je ještě hodinu kynout.
Pečte je při 200 °C asi 15-20 minut.