Zdroj: Freepik
Domácí mangová zmrzlina
Tato mangová zmrzlina je lákavá domácí pochoutka, která jistě vnese do vašich spotřebičů tropický nádech, i když v mírném podnebí!
Ingredience
- 3 šálky čerstvé zralé mango (nakrájené na kostičky)
- 1 šálek krystalový cukr
- 3 pl citronová šťáva
- 2 šálky Tučná smetana
Nejnovější letáky
Postup
V první řadě si vyberte zralé mango. Zralost manga přímo ovlivňuje sladkost a bohatost zmrzliny. Oloupejte a nakrájejte asi tři šálky manga na malé kostičky.
Nakrájené mango, cukr a citronovou šťávu rozmixujte v mixéru dohladka. Z vlastní zkušenosti upozorňuji, že je důležité sladkost manga vyvážit trochou citronové šťávy. Ta sladkost přeruší a dodá zmrzlině vzrušující pikantnost.
Po rozmixování vmíchejte hustou smetanu, dokud se vše dobře nespojí. I když mnozí mohou být v pokušení nahradit těžkou smetanu lehčími krémy pro zdravější verzi, zjistila jsem, že těžká smetana dodává zmrzlině tu krémovou, požitkářskou strukturu, kterou je těžké překonat.
Směs nalijte do zmrzlinovače a nechte ji vychladnout podle pokynů výrobce, obvykle asi 20-30 minut.
Přeneste zmrzlinu do vzduchotěsné nádoby a zmrazte ji nejméně na 3 hodiny nebo dokud neztuhne. Doporučuji použít mělkou, plochou nádobu na mražení. Pomáhá to rovnoměrnějšímu zmrazení směsi a usnadňuje pozdější nabírání.
Před podáváním ji nechte několik minut odpočívat při pokojové teplotě, aby změkla. Naberte do misek nebo kornoutků a vychutnejte si domácí mangovou zmrzlinu!