Domácí kuřecí Jalfrezi
Kuřecí Jalfrezi je tradiční pokrm indické kuchyně, který patří mezi ty pikantnější. Toto pečené kuře v hořčící omáčce s papričkami a rajčaty si určitě zamilujete i vy.
Ingredience
- 500 g kuřecích prsou bez kůže
- 2 Lžíce kari pasta
- 1 Lžíce sojové omáčky
- 2 Střední cibule
- 4 velké papriky
- 4 rajčata
- 2 Lžíce oleje
- 2 Lžíce drceného česneku
- 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte kousky kuřete s kari pastou a sójovou omáčkou. Nechte marinovat alespoň 30 minut.
Mezitím v hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli, česnek a zázvor. Smažte dozlatova.
Přidejte nakrájenou papriku a rajčata. Opečte je, ale nechte je trochu křupavé.
Do pánve přidejte kuřecí kousky a opečte je ze všech stran.
Posypte koriandrem a kurkumou a dobře promíchejte. Pokud je potřeba, přidejte trochu vody a vařte dalších 10 minut.
Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti. Pokud máte rádi pikantnější, přidejte trochu více kari.
Podávejte s rýží nebo naan chlebem.