Zdroj: traveling for Getty Images
Domácí koření na vánoční pečivo
Opět přichází to roční období, kdy dům provoní vůně čerstvě upečeného pečiva. Zejména vůně čerstvě upečeného pečiva je nezaměnitelná a neodmyslitelně spjatá s Vánocemi. Klíčovým aspektem této lahodné vůně a chuti je správné koření. V průběhu let jsem se naučil, že dokonalé koření na štolu si vlastně snadno připravíte sami. Zde je můj osvědčený recept.
Ingredience
- 2 PL skořice
- 1 polévková lžíce Kardamon
- 1 polévková lžíce muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Anýz
- 1 polévková lžíce Hřebíček
- 1⁄2 lžíce Koriandr
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li smíchat koření Stollen, ujistěte se, že je všechno koření suché. Chuť je intenzivnější, pokud si koření namelete sami. Zejména hřebíček a kardamom rozvinou svou plnou chuť, až když jsou čerstvě namleté.
Nyní smíchejte všechny ingredience ve středně velké míse. Někdo má raději silnější koření, jiný jemnější. Skvělé na přípravě vlastního koření je, že můžete měnit intenzitu koření podle své chuti. Já osobně mám rád, když v něm převládá například skořicová chuť.
Po smíchání je důležité, abyste koření Stollen vložili do vzduchotěsné nádoby. Jedině tak si zachová chuť.
Nyní máte vlastní směs koření na štolu, kterou můžete použít k pečení vánočního štoly!
Tento jednoduchý, ale účinný recept dodá vašemu těstu jedinečnou, hlubokou chuť, kterou si každý zamiluje. Doufám, že vám bude chutnat stejně jako mně, a přeji vám všem veselé a chuťově bohaté Vánoce!