INZERCE
Zdroj: pixabay
Domácí jitrnice
Vynikající domácí jitrnice.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 30 ks rohlíky
- 2 Tukového ořezu
- 1 deska Vepřových kůží
- mletý černý pepř
- mletý muškátový oříšek
- 1 l Krev
- 1 l Vepřový ovar
- sůl
- Vepřové střeva
- mleté nové koření
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Nejprve umelíme vařené vepřové kůže a tučné porce na jemném plátku.
2. Krok
Přidáme nakrájené rohlíky na kostičky. Dochutíme kořením.
3. Krok
Do směsi přidáme vývar a můžeme přilévat krev. Pokud je sražená, také ji rozemeleme. Směs by měla být kašovitá, ne blátová. Dochutíme podle chuti.
4. Krok
Směs naplníme do čistých střev, hotové jitrnice ukončíme pomocí špejle a vaříme je vývaru asi 20 minut.
5. Krok
Kdo má rád, může do jitrnic přidat umleté uvařené vnitřnosti.