Zdroj: Pexels from Pixabay
Domácí italské těstoviny s pestem
Tento recept na domácí italské těstoviny s pestem je jedním z mých nejoblíbenějších jídel, které se na našem stole objevuje několikrát do měsíce. Jsou aromatické, plné chuti a snadno a rychle se připravují.
Ingredience
- 400 g špagety
- 150 g Bazalkové pesto
- 150 g cherry rajčata
- 2 stroužky Česnek
- sůl
- olivový olej
- Parmezán na strouhání
Nejnovější letáky
Postup
Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle pokynů na obalu, ale vždy doporučuji vařit je asi o minutu kratší dobu, než je uvedeno na obalu.
Zatímco se těstoviny vaří, osmahněte na pánvi na olivovém oleji stroužky česneku, které jste předtím nakrájeli na tenké plátky.
Jakmile začnou zlátnout, přidejte cherry rajčátka rozkrojená na poloviny.
Chvíli smažte a pak přidejte pesto. Můžete použít jakékoli pesto, které máte po ruce. Já obvykle používám bazalkové pesto, je to klasika, která nikdy nezklame.
Pesto s česnekem a rajčaty ještě několik minut prohřívejte, stačí 2-3 minuty, aby trochu změklo a spojilo se s česnekem a rajčaty. Poté přidejte uvařené a dobře okapané těstoviny a vše promíchejte. Pokud se vám zdá, že je směs příliš suchá, můžete přidat trochu vody, ve které se těstoviny vařily.