Zdroj: FB: Zákusky - koláčiky a dobré jedlo.
Domácí indiánci
Domácí indiánci jsou lahodný dezert, který potěší nejen vaše děti.
Ingredience
těsto:
- 55 g Vaječný žloutek
- 1 Lžíce voda
- 120 g Vaječný bílek
- 50 g cukr krupice
- 80 g hladká mouka
- 40 g vanilkový pudinkový prášek
náplň:
- 125 ml voda
- 6 ks Vaječný bílek
- 150 g cukr krupice
- 150 g cukr moučka
- 1 Lžíce Jahodová marmeláda
poleva:
- 200 g čokoláda
Nejnovější letáky
Postup
Vyšlehejte bílky se 2/3 cukru do tuhých špiček a poté vmíchejte pudinkový prášek. Žloutky s vodou a 1/3 cukru vyšleháme ručně metličkou.
Obě směsi spojte a opatrně vmíchejte prosátou mouku.
Lžící směs vložíme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem vytlačíme kolečka o průměru 4 cm.
Kolečka pečeme v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 8 minut.
Na středním ohni svaříme cukr krupici s vodou na tzv. bublinu (cukrový rozvar) - očko z drátu ponoříme do rozvaru a vyjmeme, jakmile vyfoukneme jednu bublinu, ztlumíme oheň a zároveň dáme šlehat do robotu na plný chod bílky s moučkovým cukrem.
Opäť zkusíme rozvar a vaříme tak dlouho, dokud se v očku neudělá po vyfouknutí více bublin po sobě.
Tenkým pramínkem vléváme do bílků cukrový rozvar a mícháme do úplného vychladnutí. Nakonec přidáme džem.
Cukrářský sáček naplňte vychladlou zmesou a vytlačte 3 vrstvy.
Nechte indiánky v lednici ztuhnout.
Rozpusťte čokoládu a polijte indiány.
Ozdobte indiány podle své fantazie.