Domácí housky na burger
Domácí hamburger houska jsou lahodné a nadýchané. Jsou dokonalým doplňkem k jakémukoli domácímu burguru. Jejich chuť je nezaměnitelná a příprava je neuvěřitelně snadná.
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 30 g moučkového cukru
- 20 g droždí
- 2 žloutky
- 60 g masla
- špetka soli
- sezamová semínka na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Do misky nasypeme mouku, přidáme špetku soli a cukr. Mírně promícháme.
Do ohřátého mléka (není horké) přidáme droždí, promícháme a necháme 10 minut kvasit.
Do kypřící se směsi přidáme žloutky a rozpuštěné máslo. Pak postupně přidáváme mouku a zpracujeme hladké těsto.
Těsto přeneseme na pomoučený vál a necháme 15 minut odpočívat.
Po odpočinku těsto rozdělíme na 4-6 stejných částí a zformujeme housky. Položíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme žloutkem, posypeme sezamovými semínky a necháme 30 minut kynout.
Předehřejte troubu na 180 °C a pečte 25 - 30 minut. Necháme vychladnout na mřížce. Domácí burger housky jsou na světě!