Domácí gnocchi se špenátem
Rychlá a chutná večeře nebo oběd
Ingredience
Noky
- 220 g vařené brambory
- 1 žloutek
- 50 g polohrubá mouka
Omáčka
- 150 g kuře
- 1⁄2 kus cibule
- 2 hrst Listů špenátu
- 70 dl smetana na vaření
- olivový olej
- mletý černý pepř
- pozemní Rasca
Nejnovější letáky
Postup
Brambory v šupce si uvaříme do měkka a necháme vychladnout.
Očistíme vychladlé brambory a propícháme vidličkou.
Přidáme žloutek, promícháme.
Začneme přidávat mouku, rukama vytvoříme nelepivé těsto.
Rozdělme těsto na 3 části a z každé části vytvoříme válce.
Krájíme válečky na menší části a procházíme po nich vidličkou.
Gnocchi dáme do vroucí vody, když se vynoří vaříme 1 minutu a odstavíme.
Scedíme a propláchneme.
Na oleji si osmahneme cibuli do skla
Přidáme nakrájené maso a koření.
Promícháme, podlijeme vodou a dusíme.
Přidáme 1 hrst špenátu a dusíme do měkka.
Druhou hrst špenátu dáme do mixéru, přidáme smetanu a vymixujeme.
Vlijeme na maso, necháme provarit a odstavíme.
Zalijeme gnocchi a podáváme.
Místo gnocchi si můžete vybrat jiné těstoviny nebo také rýži.
Dobrou chuť!