Domácí cheesecake
Domácí cheesecake recept je klasický americký dezert, který si zamilujete už na první sousto. Krémová náplň s výraznou chutí sýra philadelphia, sladkým vanilkovým podtónem na pevném až křupavém korpusu z digestive sušenek. Ideální dezert pro každou příležitost.
Ingredience
- 200 g Karé sušenek
- 100 g máslo
- 500 g syr Philadelphia
- 200 ml čerstvá smetana
- 200 g cukru
- 4 ks vejce
- 1 lžička vanilkový extrakt
Nejnovější letáky
Postup
Rozdrtíme sušenky na drobno a smícháme je s rozpuštěným máslem. Tuto směs vtlačíme na dno formy a dáme ji na 10 minut zchladnout do lednice.
Mezitím si připravíme náplň. Sýr philadelphia, cukr, citronovou šťávu a vanilkový extrakt vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme jedno po druhém vejce a nakonec smetanu, a vše důkladně promícháme.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na sušenkový korpus. Pečeme 45 minut na 150 stupňů. Poté necháme cheesecake zvolna vychladnout při pokojové teplotě a poté ho nejméně na 2 hodiny dáme do lednice.
Cheesecake můžeme podávat s ovocem, čokoládovou polevou nebo samotný.