Zdroj: LucaLorenzelli from Getty Images
Domácí briošky
Jednoduchý a chutný recept na přípravu měkkých a lahodných domácích briošek, ideálních pro sladkou a výživnou snídani.
Ingredience
Těsto
- 500 g Mouka
- 250 ml mléko
- 100 g cukr
- 100 g máslo
- 20 g droždí
- 1 pinch Haly
- 2 jednotka Vejce
Pro kartáčování
- 1 jednotka vejce
- 2 lžíce mléko
Nejnovější letáky
Postup
Do velké mísy vložte mouku, udělejte do ní díru a rozdrobte kvas. Přidejte cukr, vlažné mléko a zpracujte těsto.
Jakmile se kvasinky rozpustí, přidejte dvě vejce, rozpuštěné máslo a špetku soli.
Dobře hněťte, dokud nezískáte měkké a pružné těsto. Mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1-2 hodiny, nebo dokud se těsto nezdvojnásobí.
Poté, co těsto vykynulo, vezměte ho a zpracujte na moukou posypané ploše po několik minut, pak formujte buchty a položte na plech pokrytý pečicím papírem.
Nechte briošky na plechu kynout dalších 20 minut. Mezitím si v misce rozšlehejte vejce s dvěma lžícemi mléka, pak briošky potřete touto směsí.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut, nebo dokud rohlíky nezezlátnou. Až budou připravené, nechte je vychladnout před podáváním.