Zdroj: Pixabay: congerdesign
Domácí bramborová polévka s párkem
Tato bramborová polévka s párkem je jedním z mých nejoblíbenějších jídel, zejména v chladném období. Nic vás nezahřeje zevnitř lépe než miska této polévky. Je snadná na přípravu a nejenže senzačně chutná, ale také dodává tělu cenné živiny. Podává se se slanými párky a je to skutečně sytý pokrm.
Ingredience
- 500 g Brambory
- 2 mrkev
- 2 Bary pórek
- 1 Cibule
- 2 l zeleninový vývar
- 4 Vídeň klobásy
- 1 KL máslo
- sůl, pepř
- 1 KL Muškátový oříšek
- petržel na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Recept na bramborovou polévku s párky připravíte tak, že nejprve oloupete brambory a mrkev a spolu s pórkem je nakrájíte na malé kousky. Doporučuji nechat brambory o něco hrubší, aby měly intenzivnější chuť.
Poté nakrájejte cibuli nadrobno a osmahněte ji na velké pánvi na másle do průsvitna. Zjistila jsem, že osmažení cibule jí dodá příjemnou, sladkou chuť.
Nyní přidejte připravenou zeleninu a několik minut ji restujte, aby se rozvinula její chuť.
Poté přilijte zeleninový vývar a polévku nechte přibližně 30 minut vařit. Občas promíchejte, aby se nic nepřichytilo ke dnu hrnce.
Mezitím můžete vídeňské párky nakrájet na plátky a lehce je opéct na pánvi.
Když je zelenina v polévce uvařená doměkka, rozmixujte ji na pyré požadované konzistence. Osobně mám rád, když v ní zůstane pár kousků.
Nakonec podle chuti osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek a vmíchejte nakrájenou vídeňskou klobásu.
Před podáváním ozdobte bramborovou polévku s párkem trochou petrželky.