Zdroj: Pixabay: stevepb
Dokonalý recept na klasické Gin Martini
Dobře připravené martini je jako symfonie ve sklenici, v níž se harmonicky snoubí chuť ginu, vermutu a ozdobných oliv.
Ingredience
- 60 ml Gin (vyberte si kvalitní, středně suchý gin)
- 10 ml Suchý vermut
- kostky ledu
- 1 Zelená olivová
- Kroucení citronové kůry (volitelné)
Nejnovější letáky
Postup
Vychlaďte sklenici na martini. Tento detail se může zdát nepodstatný, ale věřte mi, že vychlazená sklenice udrží perfektní teplotu koktejlu po delší dobu. Vložte ji do mrazáku asi půl hodiny předtím, než budete martini podávat.
V míchací sklenici smíchejte gin a vermut. Během let jsem zjistil, že tajemství výjimečného gin martini spočívá v kvalitě těchto dvou prvků. Pro dosažení nejlepších výsledků volte prémiové značky.
Naplňte míchací sklenici kostkami ledu až po okraj. Led nejenže ochladí ingredience, ale také je pomůže mírně zředit, čímž nápoj zjemní a zjemní.
Směs míchejte asi 30 sekund. Netřepejte - nápoj by pak byl spíše zakalený než průsvitný. Míchejte opatrně a oceňte umění a rituál při přípravě tohoto klasického koktejlu.
Směs přelijte do vychlazené sklenice na martini. Přeceděním odstraníte kostky ledu a zabráníte dalšímu ředění koktejlu.
Ozdobte jednou zelenou olivou na koktejlové tyčince, nebo chcete-li, kolečkem citronové kůry. Zelená oliva dodá ginu pikantní nádech, který ho skvěle doplní.
Tento klasický koktejl si vychutnávejte pomalu; je silnější, než si myslíte. Gin martini osloví vytříbené chuťové buňky a nabízí dokonalou rovnováhu hořkých, sladkých a slaných tónů.