INZERCE
Zdroj: Canva
Dokonalý hovězí vývar, pomalu tažený
Hovězí vývar je základ mnoha pokrmů a vynikajících polévek. Připravte si perfektní silný, základem je ho dlouho táhnout, ideálně 6-8 hodin. Pomalu tažený vývar je typický pro různé země po celém světě, a je oblíbený pro svou chuť a nutriční hodnoty.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 2 kg hovězího kostí
- 2 mrkve
- 2 celerové klásky
- 2 Lžíce sůl
- 1 lžička černého pepře
- 2 Lžíce oleje
- 1 Lžíce octa
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
480 min.
1. Krok
Omyjte hovězí kosti a osušte je papírovou utěrkou.
2. Krok
V hrnci rozehřejte olej a orestujte kosti na vysoké teplotě po dobu 5-7 minut.
3. Krok
Přidejte nakrájené cibule, mrkve a celer, orestujte dalších 5 minut.
4. Krok
Přidejte ocet, sůl a pepř, zalijte vodou a přiveďte k varu.
5. Krok
Snižte teplotu a přiklopte poklicí, nechte vývar vařit na mírném plameni po dobu 6-8 hodin.
6. Krok
Poté vývar přeceďte přes plátýnko nebo síto.