Zdroj: beyhanyazar for iStockPhotos
Dezert z hrušek na červeném víně
Chutný a osvěžující dezert z hrušek a skořice, ideální pro chladnější roční období. Je lehký na přípravu a má nádhernou chuť, která se bude líbit na každé večeři.
Ingredience
Hlavní složky
- 4 celý Hrušky
- 2 KL cukr
- 1 KL skořice
- 200 ml červené víno
Dekorace
- 100 ml šlehačka
- 1 KL Nasekané mandle
Nejnovější letáky
Postup
Pro dezert z červeného vína a hrušek nejprve oloupejte hrušky a rozkrojte je na polovinu. Odstraňte jádřince a položte polovice stranou.
V středně velkém hrnci nechte cukr karamelizovat na středním ohni, dokud není zlatohnědý.
Přidejte skořici do karamelizovaného cukru a dobře promíchejte.
Přidejte hrušky do hrnce a rovnoměrně je pokryjte skořicovým cukrem. Nechte hrušky pár minut vařit, dokud nejsou měkké, ale stále ještě pevné.
Přidejte červené víno a nechte vše vařit 15-20 minut, dokud se víno trochu neredukuje.
Podávejte dezert z červeného vína a hrušky na talířích, ozdobený šlehačkou a nasekanými mandlemi.
Je nyní připraveno pro vaše potěšení!