INZERCE
Zdroj: svetlana-kolpakova from Canva
Cuketové hranolky
Chutná alternativa klasických hranolků. Cuketové hranolky jsou skvělým způsobem, jak zapojit více zeleniny do své stravy. Jsou vhodné jako příloha, nebo jako chutná a rychlá večeře.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 ks cuketa
- 100 g strouhanka
- 50 g parmazán
- 1 ks vejce
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Nejprve si připravte cuketu. Pečlivě ji umyjte a poté nastrouhejte na tenké hranolky.
2. Krok
V misce rozšlehejte vejce a postupně do nich přidávejte strouhanku a parmazán. Dobrým tipem je přidat také trochu soli a černého pepře pro větší chuť.
3. Krok
Hranolky postupně namáčejte do směsi a pak je uložte na plech vyložený pečicím papírem.
4. Krok
Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 15 až 20 minut, nebo dokud nebudou pěkně zlatohnědé. Během pečení je jednou otočte.
5. Krok
Nechte hranolky chvíli vychladnout.