Cuketové čatní
Čatní z cukety je lahodný a chutný doplněk, který může oživit jakýkoli jídelní zážitek. Jeho konzistence, chuť a harmonie barev v kombinaci s čerstvostí cuket můžete použít jako dip, polevu nebo přílohu k jídlu. Tento recept je zdravý a dokonale se hodí k jakémukoli chlebu, těstovinám, různým grilovaným pokrmům nebo jen jako jednoduchým, ale chutným obědu či večeři.
Ingredience
- 2 velké cukety
- 1 velká cibule
- 2 Karafiáty česneku
- 1 chilli paprička
- 200 ml jablečného octa
- 150 g cukru
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kmínu
Nejnovější letáky
Postup
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Chillii očistíme od semen a také nadrobno nakrájíme.
Cukety omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
Na pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej a na něm zesklovatíme cibuli s česnekem a chillii.
Přidáme cukety a všechny koření, promícháme a chvíli restujeme.
Poté přilijeme ocet a přisypeme cukr. Přivádíme k varu.
Snižujeme teplotu a necháme pod pokličkou dusit až do měkkého.
Hotové čatní můžem nechat vychladnout a poté ho přelijeme do skleniček.